stappenplan

Werkwijze

Voor de column, blog, het interview en het schrijven van een (levens)verhaal doorloop ik graag met jou de onderstaande stappen.

Kennismaken en intake

Ik kom graag langs voor een kennismaking en/of intake. In sommige gevallen is een telefoongesprek net zo handig. De keuze is aan jou.

Vrijblijvende offerte

De informatie die we samen gedeeld hebben in de eerste stap, werk ik uit tot een vrijblijvende opdracht. Geef je deze akkoord dan gaan we samen aan de slag.

Informatie verzamelen

Om een goed artikel te schrijven, is informatie nodig. Samen kijken we wat jij al aan informatie hebt en/of er nog iets aanvullends nodig is. Voor het schrijven van het levensverhaal zijn verkennende gesprekken nodig. Het uiteindelijke interview vindt plaats bij jou thuis of op locatie.

Schrijven

Vervolgens ga ik aan de slag met het uitwerken en schrijven van de tekst: hét verhaal. Deze verpak ik in de vorm van een column, blog, interview of levensverhaal.

Redactie en productie

Binnen de afgesproken tijd ontvang je het eerste concept als een Word-document. Na jouw feedback maak ik er een definitieve versie van. Gemiddeld zijn er twee correctierondes nodig om tot een definitieve versie te komen. Het levensverhaal ontvang je zoals je vooraf bepaald hebt: als een Word-bestand, als pdf en/of als een geprint exemplaar.

Tarieven

Mijn tarief

Wil je een column, blog of een levensverhaal door mij laten schrijven? Of iemand laten interviewen? Is dit eenmalig of voor meerdere keren? Heb je zelf al veel informatie ter beschikking? Is het al dan niet een spoedje? Allemaal factoren die meespelen in het bepalen van de totaalprijs.

Voor elke klus maak ik een vrijblijvende offerte. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar een projectprijs: één tarief zodat je precies weet waar je aan toe bent.