Cielo: Italiaans restaurant en eventlocatie met teamspirit

27 Dec 2023 | Interview

Het gloednieuwe Italiaanse restaurant Cielo verfraait al een paar weken de Rijnkade in Arnhem. Vanaf het begin zijn manager Paul Barten en chef-kok/trainer Bouke van der Zaag nauw betrokken geweest bij de oprichting ervan. Bij Cielo kun je genieten van à la carte gerechten, een uitgebreid chefsmenu en van klassieke gerechten in een verfijnd jasje. Dit alles in een warme ambiance die zich kenmerkt door gastvrijheid en persoonlijke aandacht.

Paul: “Dit pand, nu de thuisbasis van Cielo, werd voorheen beperkt gebruikt. Dit vonden wij zonde en daarom werd besloten om er Italiaans restaurant van te maken. Cielo is een knipoog naar ons naastgelegen restaurant, Sky, omdat Cielo ‘lucht’ betekent in het Italiaans.”

Volop genieten
Culinaire inspiratie voor Cielo werd opgedaan in Modena en Bologna. Bouke: ‘Dit is vertaald naar een prachtig menu. De gasten kunnen kiezen uit een drie- tot zesgangendiner met bijhorend wijnarrangement en onze à la carte. Het menu verandert elke drie weken. Het zijn hoogwaardige gerechten zonder overbodige opsmuk. Men kan volop genieten van klassieke gerechten in een nieuw jasje, van verse ingrediënten en brood uit onze eigen pizzaoven. En het is verrassend betaalbaar. Kiezen voor het menu is zelfs voordeliger dan drie losse gerechten bij een bistro.”

Liefde naar de tafel
Zowel de gerechten als het interieur en exterieur weerspiegelen de authentieke Italiaanse sfeer en gastvrijheid. Paul: “We hebben een prachtig terras met rozen en hedera’s. Ook binnen voelt het warm en familiair. De tafels zijn ‘wit’ ingedekt, de kaarsen branden. Bouke vult aan: “Het is kleinschalig qua opzet zodat er volop aandacht is voor de gast; zo kan er veel liefde naar de tafel gaan.” Paul vervolgt: “Als gasten romantisch willen dineren, dan moet je er niet continue bij zijn. Dat voel je aan. En het is een compleet avondje uit. Je staat niet na een uurtje weer buiten.”

Voor groepen en evenementen
Bouke: “De locatie biedt talloze mogelijkheden. Cielo is niet alleen een restaurant, maar ook geschikt voor groepen tot 40 personen. Voor zakenpartners, collega’s of familie. De drie ruimtes zijn te splitsen. We kunnen diverse evenementen faciliteren. Van bestuursvergaderingen tot kookworkshops, lunches, bedrijfsuitjes tot zelfs bruiloften.” “Alles is naar wens te regelen, inclusief apparatuur, speciale aankleding, alles vegetarisch én zelfs zingende koks als dat gewenst is,” zegt Paul lachend. “In de zomer kun je volop genieten op het terras met meer dan 100 zitplaatsen. Kortom, volop mogelijkheden.”

Klanten blijvend verrassen
“We werken gemiddeld met zes man: drie in de keuken en drie in de bediening”, vertelt Paul. “Elke rol is belangrijk in het grotere geheel. Als een schakel wegvalt, ontstaat er een probleem. We hebben iedereen nodig.” Bouke vult aan: “We zetten samen de schouders eronder. Ideeën komen vanuit het hele team, zowel van de koks als het bedienend personeel. Zelfs wanneer ik aan een nieuw menu werk, waardeer ik de input van anderen. Dit komt volledig ten goede aan onze gasten, aangezien het menu elke drie weken verandert. Op die manier blijven we onze gasten bij elk bezoek verrassen.”

Dit artikel is geschreven in opdracht van Arnhem Business. Fotografie: Jan Adelaar.